E-learning

Intelligent Bewegen binnen de fysiotherapeutische praktijk

Leer vanaf je eigen computer hoe je Intelligent Bewegen kunt inzetten als professional. Deze e-learning bevat wetenschappelijke onderbouwing, tips en persoonlijke feedback van SPAT coaches op de oefeningen. Om de theorie in de praktijk te brengen oefen je met een proefpersoon uit jouw omgeving. Je probeert het hoger doel te achterhalen, je komt tot een ontwikkeldriehoek én je ontwerpt een oefening om deze vervolgens uit te voeren aan de hand van de theorie achter Intelligent Bewegen.

€ 250,-

Waarom is Intelligent Bewegen relevant voor de praktijk?
Gedragsverandering is vaak de kern van waar fysiotherapeuten mee bezig zijn. Bewegen is dan het middel. Na het volgen van deze opleiding kun je op een geïntegreerde manier werken en breng jij als fysiotherapeut nog meer waarde aan de revalidatie en je uiteindelijke behandelplan. Hierdoor wordt het biopsychosociaal model daadwerkelijk geïntegreerd binnen je fysiotherapeutische handelen en kun je cliënten duurzamer en vanuit een breder perspectief helpen.

Bij intelligent bewegen worden er in de behandeling van fysieke klachten beweegoefeningen ingezet waarbij niet alleen de focus ligt op het fysieke aspect, maar er worden ook cognitieve en emotionele vaardigheden getraind die belangrijk zijn voor de duurzame gedragsverandering. Je leert dus oefeningen voor een behandelplan op maat te ontwerpen.

Door het behandeldoel uiteen te zetten in fysieke, cognitieve en emotionele vaardigheden wordt deze integrale manier van werken voor jou goed toepasbaar. De cliënt werkt aan vaardigheden die nodig zijn om stappen te zetten richting de betekenisvolle behandeldoelstelling. Emotionele, cognitieve én fysieke vaardigheden worden in beweging geoefend en getraind, dat het nieuwe, gewenste gedrag stimuleert.

Doorstroommogelijkheid naar de meerdaagse training
Deze e-learning is tegelijk het eerste onderdeel van de meerdaagse training Intelligent Bewegen binnen de fysiotherapeutische praktijk. Ben je na het volgen van de e-learning enthousiast en besluit je de meerdaagse training te volgen? Dan worden de kosten van de e-learning verrekend met de prijs van de meerdaagse training.

Na het afronden van de e-learning door middel van een toets ontvang je de bijbehorende 16 accreditatiepunten van het Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KRF & SKF). Je eindigt de e-learning met de opdracht om een oefening te ontwerpen aan de hand van de methodiek. Na het invullen van deze oefening krijg je feedback van één van de SPAT coaches én mag je nog twee weken gratis gebruik maken van de SPAT Kennistool. Hierin vind je onder meer honderden oefeningen gemaakt door professionals die ook werken met de methodiek.

Na de e-learning heb je:

  • kennisgemaakt met de theorie achter intelligent bewegen
  • de methode kunnen proeven door er zelf mee aan de slag te gaan
  • gewerkt met de SPAT KennisTool en mag je hier nog twee weken gratis gebruik van maken
  • 16 accreditatiepunten van het Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KRF & SKF)

“Na de E-learning heb je de juiste handvaten om een integrale behandeling aan te  bieden die verder rijkt dan het revalidatiedoel.”

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?