Ministerie van Defensie

In opdracht van het ministerie van Defensie en in samenwerking met Stichting Life Goals ontwikkelde SPAT Verandert een programma voor het reïntegratietraject van Defensie. Het programma heeft een duur van 12 weken en wordt het hele jaar door uitgevoerd. Iedere week bestaat uit 2 blokken van 2 uur. Elk blok bestaat weer uit 1 uur intelligent bewegen en en 1 uur workshop, waarin de thema’s van Positieve Gezondheid zijn verwerkt. De nadruk van het programma ligt op het verbeteren van de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de deelnemers.

Het programma wordt uitgevoerd door coaches die voor dit project zijn opgeleid door SPAT Verandert. Het complete programma is uitgewerkt in een werkboek. Het programma draait het hele jaar door in 8 steden, te weten: Alkmaar, Amersfoort, Assen, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven en Utrecht. Het doel is om in 4 jaar naar schatting 1500 (ex-)militairen op een vitale manier te ontwikkelen en te ondersteunen in de zoektocht naar een passende baan. Lees hier het succesverhaal van deelnemer Jean-Phillippe, hier die van deelnemer Rim en hier die van deelnemer Wesley. Lees hier een artikel over dit project vanuit the Institute for Positive Health.

SPAT Verandert verzorgt tevens een management 2-daagse en teambuildingsactiviteiten voor aparte afdelingen van het ministerie van Defensie. Tijdens de Coronacrisis heeft het videopakket medewerkers geholpen om thuis intelligent te bewegen.

“Een reïntegrant kreeg inzicht in waar hij goed in is, erkent waar zijn weerstand zat en ontdekte dat dit het zetje is geweest dat hem helpt om zijn verdere reïntegratie invulling te geven. Dat is waar we het voor doen”

– Saskia Risseeuw, directeur Dienstencentrum Re-Integratie bij het ministerie van Defensie

Zij gingen u voor

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01