Gabriella Elizondo

Gabriella Elizondo

Je kent je eigen lichaam het beste en jij weet wat het nodig heeft. Ik ben er om je voedingsproblemen te begrijpen, je te ondersteunen bij dieetvragen en ik geef je advies op maat. We bepalen samen welke doelen passen bij je levensstijl en ambities. Je wordt aangemoedigd om met kleine stappen de verandering op gang te houden. Hierbij zorg ik voor een veilig en duurzaam dieet dat je gezondheid bevordert.

Ik ben een Amerikaanse diëtist die voor de liefde naar Nederland is verhuisd. In Amerika ben ik afgestudeerd in een bachelor diëtiek en een master ‘science of nutrition’. Mijn werkervaring heb ik voornamelijk opgedaan als klinisch diëtist in een ziekenhuis. Ik heb veel patiënten met verschillende voedingsgerelateerde ziektes behandeld, zoals hartaandoeningen en diabetes. Met deze ervaring heb ik mijn focus van behandeling naar preventie gelegd. Het heeft mij gemotiveerd om mensen voor te lichten over de medicinale kracht van voeding met de intentie om medische interventie te voorkomen.

Ik begrijp dat drukbezette mensen met een actief sociaal bestaan en een succesvolle carrière kunnen vervallen in een ongebalanceerde levensstijl. Snelle happen in plaats van goede maaltijden, frequente koffiepauzes, roken om stress te verminderen en deadlines die een goede nachtrust in de weg staan. Ik zag het ook bij collega’s in het ziekenhuis die cafeïne, gezoete drankjes en snacks gebruikten om hun lange werkdagen vol te kunnen houden. Op korte termijn werken deze ‘shortcuts’ misschien, maar op lange termijn verminderen ze je prestatievermogen.

Een gezonde levensstijl, waarvan een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging belangrijke onderdelen zijn, helpt niet alleen bij ziektepreventie. Het vergroot ook je zelfvertrouwen, stimuleert efficiënt werken, zorgt voor een gelijkmatig slaappatroon en helpt je je gewicht te beheersen. Dit leidt uiteindelijk tot een gelukkig, inspirerend, mindful en succesvol leven. SPAT heeft mijn aandacht getrokken met hun concept dat je meer dan één sessie nodig hebt om je levensstijl te veranderen. Het vereist namelijk kleine en consequente stappen om een duurzame verandering te creëren. Ik ben ontzettend blij met deze mogelijkheid om bij te dragen aan voedingseducatie. Dit sluit niet alleen perfect aan bij mijn passie voedingsziekten tegen te gaan, maar ook om een motiverend onderdeel te zijn van iemands succesvolle persoonlijke en werkzame leven.

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01