PERSBERICHT

Openbaar Ministerie fitter met SPAT Verandert

UTRECHT – Ruim 5.000 medewerkers van het Openbaar Ministerie werken aan hun vitaliteit met de Faciliteit Inzetbaarheid en Talentontwikkeling (FIT). SPAT Verandert ontwikkelt en realiseert het trainingsaanbod van het programma ‘Fit zijn, worden en blijven’, dat bestaat uit webinars, workshops, trainingen en coaching on the job.

Een van de veelbesproken onderwerpen in ons dagelijks leven is stress en werkdruk. Steeds meer werkgevers zien het belang in van vitale werknemers met een goede gezondheid, zo ook het Openbaar Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit programma richt zich specifiek op praktische hulp om bijvoorbeeld meer te bewegen, slimmer om te gaan met tijd of beter te slapen. Safira Alladin is coördinator van het programma Faciliteit Inzetbaarheid en Talentontwikkeling: “Er worden iedere dag hoge eisen gesteld aan onze medewerkers en leidinggevenden bij het OM. Het is belangrijk om onze medewerkers bij te staan zodat iedereen goed, gezond en met plezier hun werk kan doen.”

Lichaamsbeweging als middel voor persoonlijke groei
Het OM is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en heeft daartoe het gezag over de opsporing van strafbare feiten. Het is essentieel dat mensen dit belangrijke werk op hun best kunnen uitvoeren. De medewerkers kunnen sinds kort deelnemen aan het programma van SPAT Verandert. Fabio D’Agata, directeur van SPAT Verandert en auteur van het boek ‘Intelligent Bewegen’ legt uit: “Fit zijn is zowel een fysieke, mentale als emotionele kwestie. Door op een slimme manier in beweging te komen verbeteren we vaardigheden op al deze drie dimensies. Dat betekent dat medewerkers niet alleen geholpen worden fysiek sterker te worden, maar bijvoorbeeld ook mentaal veerkrachtiger en emoties beter leren te reguleren. We zien lichaamsbeweging als een middel voor persoonlijke groei.”

Fit zijn, worden en blijven
Door het aanbieden van deze workshops, trainingen en webinars wil het OM het gevoel van autonomie, competent-zijn en de verbinding met collega’s onderling versterken. Het programma is vandaag van start gegaan.

——————————————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, interview of publicatie neem contact op met:
Directeur SPAT verandert: Fabio D’Agata | fabio@spatverandert.nl | 06-21550595

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01