Programma op maat

Ons multidisciplinair team ontwikkelt beweeg- en vitaliteitsprogramma’s op maat, gericht op duurzame gedragsverandering van een specifieke doelgroep. Een programma bestaat uit (een mix van) workshops, trainingen, lezingen en challenges, waarbij deelnemers gestimuleerd worden in de gewenste richting te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat de inhoud naadloos aansluit op de deelnemers, de cultuur en het doel van het programma. Bekijk voorbeelden hieronder of neem vrijblijvend contact op met ons.

“Een reïntegrant kreeg inzicht in waar hij goed in is, erkent waar zijn weerstand zat en ontdekte dat dit het zetje is geweest dat hem helpt om zijn verdere reïntegratie invulling te geven. Dat is waar we het voor doen”

– Saskia Risseeuw, directeur Dienstencentrum Re-Integratie bij het ministerie van Defensie

Reïntegratie (ex-)militairen

In opdracht van het ministerie van Defensie en in samenwerking met Life Goals ontwikkelde SPAT Verandert een programma voor het reïntegratietraject van Defensie. Het programma heeft een duur van 12 weken en bestaat uit 2 blokken van 2 uur per week. Elk blok bestaat weer uit 1 uur buitentraining en 1 uur workshop, waarin de thema’s van Positieve Gezondheid zijn verwerkt. De nadruk van het programma ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de deelnemers. Het programma wordt uitgevoerd door coaches die voor dit project zijn opgeleid door SPAT en vindt plaats in 8 steden, te weten: Alkmaar, Amersfoort, Assen, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven en Utrecht. Het doel is om in 4 jaar 1500 (ex-)militairen op een vitale manier te ondersteunen in de zoektocht naar een passende baan. Lees hier het succesverhaal van deelnemer Jean-Phillippe, hier die van deelnemer Rim en hier die van deelnemer Wesley. Lees hier een artikel vanuit the Institute for Positive Health.

“Sporten kan psychische klachten verminderen en op deze manier mogelijk bijdragen aan het voorkomen van terugval tijdens de coronacrisis”

– Wiepke Cahn, psychiater en hoogleraar UMC Utrecht

Patiënten met ernstig psychiatrische aandoeningen

In samenwerking met het UMC Utrecht en Lister ontwikkelde SPAT een beweegprogramma voor een studie met met mensen met Ernstig Psychiatrische Aandoening (EPA), waarin wordt onderzocht of het voor deze doelgroep haalbaar is om te sporten via een videoverbinding. De uitvoering ligt deels bij onze eigen coaches. De groep deelnemers aan het onderzoek bestaat uit 40 mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. 20 mensen doen mee in de sportgroep, 20 in de controlegroep. De sportgroep doet 12 weken lang 2 keer per week mee aan het programma via een videoverbinding. Ze krijgen van de sportcoach live feedback.

“De vitaliteitsprogramma’s zijn afgestemd op hedendaagse uitdagingen in het werkende leven. De interactieve aanpak van SPAT past goed bij het bedrijfsleven. Wij zijn erg tevreden met positieve resultaten!”

– Nico Rienks, Directeur Rienks Arbodienst

Vitaliteit high performers

In opdracht van KPMG Meijburg en Rienks Arbodienst ontwikkelt SPAT Verandert jaarlijks een reeks vitaliteitsprogramma’s voor de medewerkers van KPMG Meijburg. Het hele jaar door wordt in 7 steden op elk thema verdieping aangereikt: beweging, voeding, slaap en mentale weerbaarheid. Medewerkers leren beter om te gaan met stress, dat resulteert in een bedrijf met gezondere medewerkers, verbeterde productiviteit en verhoogde retentie.

“Wat een te gekke ochtend hebben we gehad met het doornemen van het programma. We zijn heel enthousiast over jullie uitwerkingen en de begeleiding.”

– Minke van Geen-Meijboom, oprichter Join for Joy

Weerbaarder maken van kinderen in Afrika

In opdracht van Join for Joy ontwikkelde SPAT een programma met uitdagende sport- en spelactiviteiten voor kinderen op scholen in Kenia, Oeganda, Zambia en Malawi. Inmiddels ontwikkelen 39.000 kinderen zich op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen en respect. Ze werken samen en halen het beste in zichzelf en anderen naar boven. De 240 leraren krijgen in een apart programma stevig onderbouwde handvatten om deze spelactiviteiten goed te begeleiden en het gedrag van de kinderen optimaal te evalueren.

“Ik leerde herkennen dat het niet alleen gaat om de woorden die je zegt, maar ook om de lichaamstaal die je gebruikt.”

– Peter Compaijen, Manager bij AFAS Software

Zij gingen u voor

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?