Annemiek

Genieten dat ik een lijf heb dat het doet: dat kan rennen, springen en stilstaan

Annemiek

Geschreeuw in je oor, zweet gutst over je lichaam, je spieren staan op knappen, modder in je mond en een tand door je lip…. Bootcamp! Kills everyone! Dat dacht ik dus… Toch besloot ik na een paar maanden werken in een township in Zuid Afrika, waar ik vrijwel niks aan beweging kon doen, dat het tijd was daar korte metten mee te maken. Een extra motivatie was dat een van mijn beste vrienden ernstig ziek was geworden in het afgelopen jaar, waardoor ik stil stond bij het feit dat het leven je lam kan slaan. Dat je ‘moet’ genieten van elke dag die gegeven is en dat je dankbaar mag zijn dat alles werkt in je lichaam wist ik wel, maar nu kwam het wel erg dichtbij. Ik wilde aan mijn gezondheid werken, gezond en sterk worden. Genieten dat je een lijf hebt dat het doet: dat kan rennen, springen en stilstaan.

Betrokken coaches

Fabio D’Agata

Oprichter | Auteur | Spreker
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam.

Team
Een aantal vriendinnen had goede moed en samen begonnen we aan het SPAT avontuur. Dit zorgt inmiddels, behalve voor een betere conditie en elkaar regelmatig zien, ook al maanden voor veel hilariteit en support onderling. In mijn eentje rennen eindigt vaak in huppelen, vervolgens in wandelen en op mijn horloge kijken. Ik daag mezelf niet uit tot het uiterste, ik ben het gauw zat. Dus werd het SPAT! Met een team voelt alles beter, je lijdt niet alleen maar samen. Samen opdrukken aan het rekje van het brugje van de Oudegracht geeft toch een ultiem groepsgevoel. Samen door weer en wind voelt ook goed. Aan het eind een high-5 en een glas water laat iedereen stralen. Samen plezier beleven in de stad Utrecht was kennelijk nog zo onbekend dat hierdoor een wereld voor me open ging. Dat is veel waard, want de afgelopen jaren reisde ik veel en vergat ik hoeveel moois er is te vinden binnen de grenzen van mijn eigen stad. Elke keer ontdek ik nieuwe plekken die ik later moeilijk terug vind, al rennend raak ik namelijk mijn oriëntatievermogen kwijt (überhaupt raak ik mijn oriëntatievermogen wel eens kwijt).

Andere ervaringen

18 jaar getrouwd

En met 17,5 jaar was bij mij de knop al omgegaan. Nee, niet dat ik weg wilde rennen. Sterker nog, dat zou me niet eens lukken. Dus weg met de kilo’s en sportschoenen aan!

Lees meer
- Ineke

Na de topsport

Na mijn topsportcarriere had ik iemand nodig die me motiveerde om aan de slag te gaan. Een aantal trainers konden mij niet geven waar ik behoefte aan had. Met Jelle was er direct een klik.

Lees meer
- Esther

Normaal gesproken weet ik niet hoe snel ik naar binnen moet als het regent, maar ook in de stromende regen duik ik zo het gras in voor een oefening, het stoort me helemaal niet.

Lees meer
- Mariska

De eerste keer
Mijn eerste SPAT weet ik nog goed. Het was Gedichtendag, ik was altijd al gefascineerd door de mooie gedichten en teksten her en der op huizen langs de Oudegracht. In deze bootcamp ontdekte ik er nog veel meer, en mooier nog, de verhalen erachter. Ik had het gevoel aan het eind een van de Utrechtse dichters goed te kennen. De afleiding van een goed verhaal tijdens een moeilijke oefening werkt voor mij erg goed, je kan je zinnen verzetten en ondertussen afdwalen naar het thema van de week. Zo dacht ik tijdens de Dag van de Gemeenteraadsverkiezing of ik nou echt na de training op deze partij ging stemmen. Op de Dag voor Autisme dacht ik aan de daklozen/verslaafden in de psychiatrie die zware vormen van autismen hebben. Op de Dag voor Secretaresses moest ik denken aan de cliches omtrent dit beroep: Clinton en zijn vrouwen. Ik besloot tijdens de oefening voor het Schoevers gebouw mijn beeldvorming over dit beroep bij te stellen. Bij de dag na Koningsdag dacht ik vooral aan mijn kater van 2 dagen terug en het effect van alcohol en of Willem Alexander ook een biertje op had en daarna weer zou gaan sporten.

Beelden

Besmettelijk
Ik merk dat SPAT besmettelijk is: langzaam komen er steeds meer vriendinnen/familie bij. Ik hoop voor Jan Jaap en Fabio, de captains met altijd goede zin, dat dit nog veel groter mag groeien en dat ze op zoek blijven gaan naar de mooie combinatie van verhalen/thema’s en een full body workout. Voor mij werkt het absoluut en ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

– Annemiek Funneman

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal – Albert Einstein
(aan deze spreuk dacht ik tijdens het schrijven van mijn uitSPATtingen)

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?