Bianca

Don’t grow up… It’s a trap!

Bianca

Een paar jaar geleden liep ik een wandeling in Sri Lanka. De berg was hoog, het uitzicht belovend en de zon bloedjeheet. Gevolg: ik kwam bijna de kleine heuvel niet op. Het was hoog tijd om wat aan mijn conditie te doen. Via via was SPAT gevonden en de eerste training was best spannend. Is bootcamp immers niet meer voor gespierde mensen die er van houden afgemat te worden? SPAT komt daar in de verste verte niet bij in de buurt. De trainers zijn fantastisch, bedenken voor elke week een ander spel of thema en hebben een goede dosis humor. Het concept bleek helemaal mijn ding.

Betrokken coach

Mariska van der Poel

Coach | Trainer | Trainingsacteur
Ik geloof dat mensen groeien door te durven spelen. Stop growing up, start growing.

Don’t grow up, it’s a trap…! 
Dit voorjaar stond in het teken van het SPAT Ontdekt programma. Ik schreef me na een knusse kerstvakantie in voor een traject om tien donderdagavonden met een groep op zoek te gaan naar de speelomgeving van Utrecht. Dus net als vroeger lekker ’s avonds naar buiten en kijken wat er te doen is. Met het verschil dat trainster Mariska natuurlijk elke week een plan en locatie bedacht had waar we op ontdekking mochten. De ene week was dat een park, dan weer een speeltuin maar altijd werd er gesport en gespeeld. Al mijn spiergroepen zijn aangepakt met spelletjes, circuits en speurtochten. Dit was een fantastische manier om in de wintermaanden lekker fit te blijven, veel vertrouwde gezichten te zien en diende als voorbereiding op een eindspel die voor onbekende Nederlanders onbereikbaar is: meedoen met ‘Wie is de Mol?’

Andere succesverhalen

Proefschrift schrijven

Ik wilde o.a. meer aandacht en focus creëren, gerelateerd aan het schrijven van een proefschrift waar ik mee bezig ben. Meer sporten zou, zo was en is mijn overtuiging, leiden tot betere werkprestaties.

Lees meer
- Jeanet

Gezond en sterk

Een extra motivatie was dat een van mijn beste vrienden ernstig ziek was geworden in het afgelopen jaar, waardoor ik stil stond bij het feit dat het leven je lam kan slaan. Ik wilde gezond en sterk worden!

Lees meer
- Annemiek

Kwaadaardige tumor

Binnen 1 minuut kan je hele leven, en alles wat je hebt bereikt op je 30ste, in 1 keer drastisch veranderen. Dat kan. Het overkwam mij ruim 2 jaar geleden; in mijn lichaam zat een kwaadaardige tumor.

Lees meer
- Marloes

Het kan me niets schelen
Net als in de echte WIDM was er geld te verdienen en kon er gestemd worden. Er waren spellen met snelheid, tact en communicatie die we met wisselend succes wisten te volbrengen. Ik ben afgeschoten met een bal, heb het communicatiespel met goede wil in de soep laten lopen en heb genoten van de raadsels en spreekwoorden. De winnaar werd ik niet en ik heb zelfs de mol niet ontmaskerd, want net als op tv lag ook hier het gevaar van tunnelvisie op de loer. Het kan me allemaal niets schelen. Mijn conditie is beter dan ooit en ik speel weer buiten!

– Bianca

©2024 SPAT verandert | KvK: 61495980 | BTW: NL854366933B01
Chat openen
Hallo, kunnen we je helpen met een vraag?